Acht Nederlandse Uber-chauffeurs die voor de rechter moesten verschijnen omdat zij voor taxidienst Uberpop reden, hoeven geen boete te betalen. 

Justitie eiste van elke chauffeur een boete van minimaal 1.500 euro. De rechter hield het echter bij voorwaardelijke boetes van tussen de 1.500 en 3.000 euro, zo bevestigt de Rotterdamse rechtbank. 

De rechter heeft daarbij meegewogen dat Uber inmiddels is gestopt met Uberpop, en dat er dus geen kans op herhaling is. Uberpop bood taxi's aan die door ongelicentieerde chauffeurs werden gereden. 

Alle acht chauffeurs werden vorig jaar betrapt tijdens het rijden voor de illegale taxidienst Uberpop, in sommige gevallen tijdens een undercoveractie van de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT). De inspecteurs bestelden een taxi via de app en maakten vervolgens hun ware identiteit bekend aan het einde van de rit. 

Uber is volgens De Telegraaf ook in onderhandeling met het Openbaar Ministerie om te schikken in de zaak over de boetes die het bedrijf zelf opgelegd kreeg voor het aanbieden van de illegale taxidienst. Het OM wil daar echter verder niet op ingaan, omdat die zaak nog loopt.