Muziekdienst Deezer krijgt investering van 100 miljoen euro

Muziekstreamingdienst Deezer heeft in een nieuwe investeringsronde een bedrag van 100 miljoen euro opgehaald. 

Het geld zal worden gebruikt om wereldwijd meer gebruikers aan te trekken en om de dienst te verbeteren, stelt Deezer woensdag.

Eerder was Deezer nog van plan om naar de beurs te gaan en daarmee rond de 300 miljoen euro op te halen tegen een waardering van tussen de 900 miljoen en 1,1 miljard euro. Die plannen werden geschrapt vanwege tegenvallende marktomstandigheden.

Het is onbekend wat de waardering van Deezer nu is. Dat is niet bekendgemaakt bij de nieuwe investering, door de investeringsmaatschappij Access Industries en de Franse telecomprovider Orange.

Deezer heeft nu zes miljoen abonnees. In 2014 waren dat er nog bijna 7 miljoen, bleek uit cijfers die openbaar werden toen Deezer naar de beurs wilde gaan. De dienst lijkt last te hebben van concurrentie door grotere concurrenten als Spotify en Apple Music.

Overnames

Spotify heeft woendag bekendgemaakt dat het twee startups overneemt. Het Amerikaanse Cord Project, dat werd opgericht door twee ex-medewerkers van Google, is een app die het mogelijk maakt om berichten in te spreken en te versturen aan anderen.

Het Ierse Soundwave maakt het mogelijk om nieuwe muziek te ontdekken. Ook is het via de app van Soundwave mogelijk om nummers te delen met anderen. Spotify zegt de technologie van beide startups te willen gebruiken om de gebruikservaring te verbeteren.

De ontwikkeling van de losstaande app Cord wordt stopgezet, schrijven de oprichters. Soundwave lijkt voorlopig als aparte app te blijven bestaan.

Lees meer over:
Tip de redactie