Netflix heeft ruim 75 miljoen gebruikers

Het aantal Netflix-abonnees groeide het afgelopen kwartaal met 5,6 miljoen, tot een totaal van 75 miljoen abonnees.

De 75 miljoenste abonnee werd bereikt op 1 januari, enkele uren nadat het vierde kwartaal van 2015 werd afgesloten, meldt Netflix.

Onlangs opende Netflix zijn streamingdienst in 140 extra landen, waardoor het nu op China na bijna wereldwijd te gebruiken is. Daarom verwacht Netflix in het huidige kwartaal ruim 6 miljoen nieuwe abonnees aan te trekken.

Wereldwijd draaide Netflix het afgelopen kwartaal een omzet van 1,6 miljard dollar (1,46 miljard euro). Dat is ruim 300 miljoen dollar meer dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en bijna 100 miljoen dollar meer dan het derde kwartaal van 2015.

Winstverwachting

De winst lag afgelopen kwartaal op 43 miljoen dollar. Fors minder dan de 83 miljoen dollar die het bedrijf een jaar geleden nog onder de streep noteerde. Netflix wijt de winstcijfers aan de ongunstige wisselkoersen en kosten van de wereldwijde uitbreiding van zijn dienst.

Netflix verwacht voor het eerste kwartaal van 2016 een vergelijkbare "bescheiden winst". Kijkt het bedrijf verder, verwacht het dat zijn investeringen in wereldwijde beschikbaarheid vanaf 2017 zijn vruchten gaat afwerpen.

Lees meer over:
Tip de redactie