Chinees internetbedrijf krijgt grootste private investering ooit

De Chinese e-commercegigant Meituan Dianping heeft in een investeringsronde een recordbedrag van 3 miljard euro opgehaald.

Dat maakt het de grootste investeringsronde ooit buiten beursgangen om. De vorige recordhouder was de Chinese Uber-concurrent Didi Kuaidi, met een ronde van 3 miljard dollar in 2015.

Na de investering krijgt het bedrijf een waardering van 18 miljard dollar (16,6 miljard euro), meldt zakenblad Forbes. Dat maakt Meituan Dianping het op vier na waardevolste techbedrijf dat niet beursgenoteerd is.

Meituan Dianping ontstond vorig jaar na een fusie van twee Chinese webgiganten. Het bedrijf verdient onder meer aan dagelijkse aanbiedingen, net als het Amerikaanse Groupon. Daarnaast verkoopt het bedrijf onder meer filmkaartjes, is het via de firma mogelijk om eten te bestellen en worden op een Iens-achtige site restaurantrecensies getoond.

Vorig jaar behaalde Meituan Dianping een omzet van 170 miljard yuan (24 miljard euro). Onder de investeerders bevinden zich de Chinese internetgigant Tencent en het Russische investeringsfonds DST Global.

In 2015 haalde Meituan, toen nog zonder Dianping, ook al een zeer grote investeringsronde van 700 miljoen dollar op.

Lees meer over:
Tip de redactie