Autofabrikant General Motors heeft de overblijfselen van de mislukte Uber-concurrent Sidecar gekocht.

De overname van de app, die eind 2015 zijn diensten stopzette, volgt op een investering van 500 miljoen dollar in Lyft, een andere concurrent van Uber.

Volgens Bloomberg neemt GM zo'n 20 medewerkers van Sidecar aan en wordt de technologie van het bedrijf overgenomen, onder meer om Lyft te ondersteunen. Met de app van Sidecar was het mogelijk om een taxirit te bestellen via een particuliere chauffeur. Sidecar begon hier al mee voordat Uber met hetzelfde concept kwam.

Het is onduidelijk hoeveel geld GM heeft betaald voor de mislukte app, maar volgens bronnen van Bloomberg was dat in ieder geval minder dan de 39 miljoen dollar die investeerders in de startup staken.

GM investeerde naar eigen zeggen in Lyft om op de lange termijn een platform voor zelfrijdende auto's op te zetten. Het zou dan mogelijk moeten worden om met een druk op de knop een robotauto te bestellen voor een ritje. Naar verluidt is dat ook een langetermijnplan van Uber.

Ondertussen zou GM al werken aan de eigen transportdienst Maven. Daarmee moet het volgens de bronnen van Bloomberg mogelijk worden om een rit te delen met andere forenzen die dezelfde route afleggen.