De malware die in december werd aangetroffen in de betaalsystemen van hotelketen Hyatt, trof in totaal zo'n 250 hotels verspreid over ongeveer 50 landen.

Het is daarmee een van de grootste malware-aanvallen op hotels, aldus de Wall Street Journal. Ook twee Amsterdamse Hyatt-hotels werden getroffen, blijkt uit een lijst die de keten online heeft staan.

Hyatt heeft in totaal 627 hotels, verspreid over 52 landen. Uit het onderzoek blijkt verder dat de systemen van de hotelketen tussen 13 augustus en 8 december 2015 geïnfecteerd waren met de malware, waardoor criminelen toegang hadden tot de creditcardgegevens. 

Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt hoeveel creditcardgegevens er in totaal zijn gestolen bij de aanval. Hyatt heeft een externe partij ingeschakeld om te helpen bij het beschermen van de getroffen klanten en het voorkomen van eventuele fraude. 

In de afgelopen jaren heeft kassamalware meermaals grote Amerikaanse winkelketens getroffen, waardoor tientallen miljoenen creditcardnummers op straat kwamen te liggen. In 2015 leken vooral hotelketens een populair doelwit van hackers te zijn.