Investeerder vraagt Yahoo geen geld meer te verspillen

Investeerder Canyon Capital heeft Yahoo gevraagd geen kapitaal meer te verspillen en de belangrijkste onderdelen, een deel van zijn vermogen of desnoods het hele bedrijf te verkopen.

Dat heeft de investeerder middels een brief gevraagd aan het bedrijf, meldt Reuters. Volgens Canyon heeft Yahoo de afgelopen jaren ruim 3 miljard dollar aan overnames uitgegeven die het bedrijf geen of zelfs negatieve waarde hebben opgeleverd. 

"Wij geloven dat het bestuur zich nadrukkelijk en publiekelijk moet commiteren tot het behouden van de meest waardevolle onderdeel van het bedrijf; het geld op de bank." 

De druk op het bedrijf loopt al maanden flink op. Meerdere investeerders hebben opgeroepen tot het vertrek van ceo Marissa Mayer, alsmede de verkoop van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf. 

Alibaba

Yahoo was ooit een van de grootste internetbedijven, maar heeft al jarenlang last van een teruglopende omzet. De huidige waarde van het bedrijf is volgens experts grotendeels te danken aan zijn aandelen in de Chinese internetgigant Alibaba. 

Het internetbedrijf hoopte eerder zijn Alibaba-aandelen, met een waarde van tientallen miljarden euro's, belastingvrij om te zetten in het aparte bedrijf Aabaco. Dat blijkt echter niet zomaar te kunnen. Het bedrijf overweegt nu de internetactiveiten af te plitsen in een apart bedrijf; een zogenoemde 'omgekeerde afsplitsing'.

Lees meer over:
Tip de redactie