Aanklagers Facebook-wraakpornozaak opnieuw naar de rechter

De aanklagers in een rechtszaak tegen Facebook over een seksfilmpje, stappen opnieuw naar de rechter. De onderhandelingen met het sociale netwerk zouden zijn vastgelopen.

Op 10 februari staan Facebook en de vrouw wederom voor de rechter, meldt RTL Nieuws. De rechtbank moet dan bepalen hoe de zaak verder zal verlopen.

De vrouw wil dat Facebook aanwijst wie een seksfilmpje van haar online heeft gezet, maar volgens het sociale netwerk is de video inmiddels gewist. Volgens de rechter moet een onafhankelijke partij controleren of dit echt waar is. 

Onderzoekers

Facebook wilde een eigen onderzoeker naar het probleem laten kijken, maar de advocaat van de vrouw koos liever voor een eigen IT-expert. De rechter bepaalde daarom dat de twee onderzoekers moeten samenwerken. 

De samenwerking tussen de twee experts zou echter moeizaam verlopen. Facebook wil dat de expert van de aanklager alleen observeert, maar de advocaat van de vrouw wil dat de twee experts gelijkwaardig te werk gaan.

De twee parten zijn er niet over uit hoe het onderzoek zal verlopen. Reden voor de aanklagers om opnieuw naar de rechter te gaan.

Lees meer over:
Tip de redactie