Soundcloud dichter bij streamingdienst door deal met Universal Music

Soundcloud en Universal Music hebben een overeenkomst gesloten over het plaatsen van muziek van het label op de muziekstreamingdienst.

Dankij de deal mag Soundcloud muziek uit de catalogus van Universal Music aanbieden, meldt Billboard.

Daarmee staat alleen nog een deal met muzieklabel Sony Music tussen het bedrijf en het starten van de betaalde muziekstreamingdienst van Soundcloud.

Onlangs nog sloot Soundcloud nog een licentiedeal met Britse auteursrechtenorganisatie Performing Right Society (PRS). De dienst heeft al afspraken over royalties met Warner Music, waardoor Sony de laatste van de 'grote drie' platenlabels is waarmee nog geen overeenkomst is.

Nog dit jaar

Sony haalde in 2015 al zijn muziek van Soundcloud, na het stuklopen van onderhandelingen met de dienst. Sony zou ontevreden zijn geweest over de aanpak van Soundcloud met betrekking tot ongelicenseerde muziek van het label op de muziekdienst.

Soundcloud zou ondertussen helemaal klaar zijn om zijn muziekstreamingdienst te lanceren, maar medewerking van Sony Music is wel een vereiste. Als dat lukt, komt de muziekdienst van Soundcloud nog dit jaar beschikbaar, volgens topman Stephen Bryan van het bedrijf.

Volgens een bron van Billboard wordt de dienst nog dit kwartaal gelanceerd. Soundcloud zou zich van Spotify onderscheiden door niet alleen een gratis en betaalde variant uit te brengen. In plaats daarvan zou het met verschillende pakketten muziek komen, sommige met advertenties en andere betaald.

Lees meer over:
Tip de redactie