Privémail hoofd Amerikaanse inlichtingendiensten gehackt

Onder meer de privémail van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienstne, James Clapper, is gehackt. De hacker die eerder al inbrak in de mail van CIA-baas John Brennan claimt verantwoordelijk te zijn.

Naast de mail zou de hacker ook de thuistelefoon en internetverkeer hebben gehackt, aldus Motherboard

De hacker zou er voor hebben gezorgd dat elk telefoontje dat voor Clapper was bedoeld, hebben doorgestuurd naar een Amerikaanse organisatie die opkomt voor de rechten van de Palestijnen.

Ook zou de hacker een overzicht hebben van telefoontjes die met Clappers thuistelefoon zijn gepleegd, en toegang hebben gekregen tot de e-mail van de vrouw van Clapper. 

De hack wordt bevestigd door een woordvoerder van de Amerikaanse inlichtingendiensten: "We zijn op hoogte van de situatie en hebben de noodzakelijke maatregelen getroffen."

De verantwoordelijke zou met de hack willen aantonen dat "mensen weten waar ze mee bezig zijn en dat ze het niet eens zijn met hen." 

Het is niet duidelijk hoe de hacker heeft kunnen inbreken in de accounts van Clapper. Bij de eerdere aanval op CIA-baas Brennan ging het niet op een technisch geavanceerde hack. De aanvallers slaagden er in om de klantenservice van de Amerikaanse telecomprovider Verizon AOL voor de gek te houden, en zo achter gevoelige informatie te komen.

Lees meer over:
Tip de redactie