De politie doet onderzoek naar verspreiding van kinderporno via Instagram waardoor leerlingen van een of meer Tilburgse scholen zijn getroffen.

Een moeder deed aangifte dat naaktfoto's van haar dochter op de site zijn beland, zei een politiewoordvoerder dinsdag naar aanleiding van berichtgeving van het Brabants Dagblad.

De krant meldt dat tientallen pikante foto's van minderjarige leerlingen van onder meer het Vakcollege Tilburg aan de Reitse Hoevenstraat rondgaan op Instagram.

Via de onder jongeren populaire app zijn diverse accounts actief met daarop zeer obscene selfies van jonge leerlingen.

Vervolging

''We kijken of de beheerder van de website of andere betrokkenen kunnen worden vervolgd'', aldus de woordvoerder. Ook neemt een jeugdagent volgens hem contact op met de schoolleiding en krijgen gedupeerden het advies om bij de politie aangifte te doen, bijvoorbeeld van smaad. De politie biedt aan een rol te willen spelen bij het geven van voorlichting aan leerlingen en ouders.

Op de accounts staan ook filmpjes van heftige vechtpartijen tussen leerlingen en online pesterijen. Schooldirecteur Robert Weijmans bevestigt tegenover de krant het bestaan van 'een account' en zegt daarvan melding te hebben gemaakt bij de politie.