KPN-klanten landelijk getroffen door internetstoring

KPN-klanten meldden dat zij dinsdag last hadden van een internetstoring. Via het vaste netwerk en de 3G- en 4G-netwerken van de provider kwamen enige tijd geen verbindingen tot stand.

Volgens een overzicht van Allestoringen.nl hebben honderden mensen op sociale media hun beklag gedaan over de storing, die aan het begin van de middag ontstond. In totaal lijkt het probleem ongeveer een half uur te hebben geduurd.

Enkele gebruikers van de site zeiden dat het probleem veroorzaakt werd door de DNS-servers van KPN, die domeinnamen omzetten in ip-adressen. Als andere DNS-servers werden ingesteld, bijvoorbeeld die van Google, dan werkte het internet weer.

Woordvoerders van KPN waren niet direct bereikbaar voor commentaar, maar op de storingspagina van KPN was te lezen dat er inderdaad een probleem was. De storing kon er ook voor zorgen dat telefoondiensten en interactieve tv niet werkten.

Dinsdagochtend meldde de provider in een inmiddels verwijderde tweet ook al dat er sprake was van een storing. Die leek later in de ochtend echter te zijn opgelost.

Lees meer over:
Tip de redactie