Samsung en ernstig zieke medewerkers bereiken gedeeltelijk akkoord

Samsung en door kanker getroffen medewerkers hebben een gedeeltelijk akkoord bereikt over arbeidsveiligheid binnen het bedrijf. 

Er zal onder meer een onafhankelijk commité komen dat de fabrieken van Samsung zal inspecteren, en zal rapporteren over waar er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd, meldt The Guardian dinsdag.

244 medewerkers van Samsungs chip- en beeldschermfabrieken zeggen ernstig ziek te zijn geworden door gevaarlijke arbeidsomstandigheden, met onder meer leukemie als gevolg. 87 medewerkers zijn volgens de advocaten van de medewerkers daardoor overleden. 

Ontoereikend

Hoewel Samsung zelf van een "definitief akkoord" spreekt, noemt de belangrijkste onderhandelaar namens de medewerkers de afspraken "beduidend ontoereikend". De onderhandelingen zouden echter zijn beëindigd omdat ze te tijdrovend waren. 

Volgens de onderhandelaar zijn de excuses en het fonds dat is opgericht voor de medewerkers nooit in zijn geheel goedgekeurd door alle families van de getroffen medewerkers. De groep zegt dan ook door te zullen gaan met de strijd tegen het bedrijf. 

Volgens Samsung is er financiële compensatie gegeven aan honderd van de honderdvijftig medewerkers die een aanvraag deden. In 2014 bood Samsung al zijn diepste excuses aan aan de werknemers die lijden aan leukemie en andere vormen van kanker.

Lees meer over:
Tip de redactie