De snel groeiende taxi-app Uber heeft zijn omzet in de eerste helft van 2015 scherp zien stijgen, maar het bedrijf draaide ook meer verlies dan een jaar eerder.

De website The Information meldt op basis van een uitgelekt document dat het bedrijf 663 miljoen dollar (609 miljoen euro) aan omzet draaide in de eerste helft van 2015.

In het document, dat werd getoond aan potentiële investeerders, staat ook dat Uber in dezelfde twee kwartalen een verlies van bijna 1 miljard dollar leed. 

Het bedrijf is bezig om snel wereldwijd uit te breiden en heeft daardoor zeer hoge kosten. Bovendien concurreert de app hevig op prijs met taxi's en andere apps die het mogelijk maken om een auto te bestellen.

Uit de cijfers blijkt dat Uber zeer snel groeit. In het tweede kwartaal van 2015 gaven klanten van Uber 2,1 miljard dollar uit aan ritten, slechts iets minder dan de 2,9 miljard dollar die in heel 2014 werd uitgegeven.

Deze week haalde de Chinese tak van Uber opnieuw een grote investering binnen, waardoor alleen de Chinese activiteiten worden gewaardeerd op 7 miljard dollar. Uber is in zijn geheel 51 miljard dollar waard, nadat al ruim 7 miljard dollar aan investeringen in het bedrijf werden gestoken.