Netflix wil af van het vijfsterren-systeem waarmee gebruikers van de dienst kunnen aangeven hoe goed of slecht ze films of series vinden. Mensen gaan daardoor te veel als criticus de video's beoordelen.

Dat zei productchef Neil Hunt van Netflix in een interview met Business Insider.  

Volgens Hunt proberen kijkers films en series objectief te waarderen op basis van kwaliteit, terwijl het juist de bedoeling is dat mensen aangeven hoeveel kijkplezier ze beleefden.

Een B-film kan van kijkers bijvoorbeeld twee sterren krijgen, omdat het kwalitatief niet hoogstaand is. Maar die kijkers hebben misschien wel veel lol gehad met het kijken ervan.

In Netflix staat de film dan bekend als 'slecht', terwijl er veel kijkers zijn die er nog wel plezier aan kunnen beleven.

Volgens Hunt is dat ook het geval bij de film The Ridiculous Six met Adam Sandler. Het is de best presterende nieuwe film op Netflix, hoewel hij in het waarderingssysteem niet goed staat aangeschreven.

Wat er ter vervanging van het sterrensysteem moet komen is nog niet duidelijk. Volgens Hunt denkt Netflix na over een 'leuk/niet leuk'-systeem, waarbij de gebruiker maar twee keuzes heeft, of een systeem met percentages.