Werknemers van Yahoo staat een grote ontslagronde te wachten. Het bedrijf moet krimpen om financieel gezond te blijven. Dat kan meer dan duizend mensen hun baan kosten.

Bronnen met kennis van zaken hebben tegen de zakensite Business Insider gezegd dat Yahoo zeker 10 procent van het personeelbestand wil wegbezuinigen. Bij Yahoo werken zeker 10.000 mensen.

De eerste ontslagronde heeft mogelijk in januari al plaats om de reorganisatie op tijd af te ronden. "Een team werkt eraan en ze willen het dit kwartaal rond hebben", aldus een van de bronnen.

Naar verwachting worden bezuinigingen doorgevoerd bij alle afdelingen van het bedrijf. De media-tak, Europese afdeling en de technologieafdeling worden volgens de bronnen het zwaarst getroffen.

Vorig jaar is al 14 procent van het personeel naar huis gestuurd. Ook werd de videotak Yahoo Screen opgeheven.

Yahoo-ceo Marissa Mayer staat al lange tijd onder druk vanwege tegenvallende resultaten van het bedrijf. In december wilden investeerders nog dat de topvrouw vertrekt, of dat het bedrijf zijn kernactiviteiten verkoopt.

Yahoo was ooit een van de grootste internetbedijven, maar heeft al jarenlang last van een teruglopende omzet. De huidige waarde van het bedrijf is volgens experts grotendeels te danken aan zijn aandelen in de Chinese internetgigant Alibaba.