De geschatte wachttijd voor Uber-taxi's klopt vaak niet, maar volgens Uber-ceo Travis Kalanick kan de tijd momenteel niet beter worden ingeschat. 

Uber schat in hoe lang gebruikers moeten wachten op hun taxi op basis van statistiek. Op die manier kan de tijd al voordat de rit wordt geaccepteerd door de chauffeur worden ingeschat. 

Vaak is de dichtstbijzijnde chauffeur echter dichterbij of verder weg dan werd berekend, waardoor de wachttijd niet overeenkomt met wat er wordt aangegeven. 

Dat de aangegeven tijd vaak niet klopt is waar, bevestigt Kalanick. Maar de geschatte tijd is volgens hem gemiddeld nog altijd beter dan wanneer de wachttijd iedere keer apart zou worden 'geraden', aldus de Uber-ceo op Twitter

In buitenwijken en kleinere steden zal de wachttijd bovendien langer zijn dan in grote steden, stelt Kalanick. Dat komt doordat de volgende auto die het ritje kan accepteren waarschijnlijk verder weg is, aldus de Uber-ceo. Volgens Kalanick ligt de gemiddelde wachttijd in grote steden op drie minuten.