Facebook-oprichter Mark Zuckerberg wil in 2016 zijn eigen 'virtuele butler' bouwen die hem helpt bij het huishouden en zijn werk.

De virtuele assistent die Zuckerberg voor ogen heeft moet gaan lijken op Jarvis, de virtuele assistent uit de filmreeks Iron Man, zo meldt de Facebook-oprichter maandag op Facebook.

Hij zal eerst gaan kijken naar bestaande technologie. Vervolgens wil hij de software zo afstemmen dat hij met zijn stem bijvoorbeeld zijn muziek en de verwarming kan controleren. 

Daarnaast is het de bedoeling dat de virtuele butler automatisch vrienden naar binnen laat wanneer hun gezicht wordt herkend, dat Zuckerberg een seintje krijgt wanneer er iets noemenswaardigs gebeurt in de kamer van zijn kind. Ook moet de virtuele assistent Zuckerberg helpen bij het visualiseren van data.

Zuckerberg is van plan de virtuele assistent zelf te bouwen. Elk jaar komt de Facebook-ceo met een goed voornemen voor het nieuwe jaar. In voorgaande jaren stelde hij zichzelf tot doel om twee boeken per maand te lezen, elke dag een nieuw persoon te ontmoeten en Mandarijns te leren.