Politwoops, een site die in het kader van transparantie verwijderde tweets van publieke figuren als politici opsloeg, is weer online. Twitter blokkeerde de site afgelopen augustus.

Dat leidde destijds tot veel kritiek. Onder meer ngo's als Human Rights Watch en Electronic Frontier Foundation spraken zich uit tegen de blokkade. Twitter verklaarde dat "het verwijderen van een tweet een expressie van de stem van de gebruiker is".

Maar nu heeft de site toch een overeenkomst met de microblogdienst weten te sluiten, schrijft Open State Foundation donderdag. Open State Foundation is de stichting achter Politwoops. Met de overeenkomst krijgt de site weer toegang tot de achterkant van Twitter om daar de tweets vandaan te halen.

Politwoops plaatst tweets die politici hadden verwijderd op zijn website omwille van politieke transparantie. De site was actief in meer dan 30 landen, waaronder Nederland en de Verenigde Staten. Ook was er een versie die de tweets van Europarlementariërs in de gaten hield.