Filipijnse priester geschorst na hoverboardrit in kerk

Een Filipijnse priester die tijdens een mis op een 'hoverboard' reed, is door het lokale bisdom geschorst.

In een video die op internet miljoenen keren werd bekeken is te zien hoe de priester door het gangpad van de kerk rijdt terwijl hij zijn kerkgangers toezingt.

"Dat was fout", oordeelt het bisdom van de stad San Pablo in een verklaring aan de Filipijnse nieuwssite Rappler. "De Eucharistie vraagt om het uiterste respect en ontzag."

Zelfbalancerende scooters, die vaak hoverboards worden genoemd, zijn elektrische voertuigen die geen stuur hebben, maar worden bestuurd door te leunen. Ze werden dit jaar plotseling zeer populair, al zijn ze in Nederland verboden op de openbare weg en op de stoep.

Aandacht

Volgens de kerk is het tijdens de mis niet toegestaan voorwerpen te introduceren "om de aandacht van mensen te grijpen". Inmiddels zou de priester hebben beloofd zijn gadget voortaan thuis te laten. Zelf verschijnt hij voorlopig ook niet in de kerk.

"Hij zal buiten de parochie zijn en zich enige tijd bezinnen op deze gebeurtenis. Hij wil zijn excuses aanbieden voor wat er is gebeurd", aldus de verklaring van het bisdom.

Lees meer over:
Tip de redactie