Muzikant David Lowery heeft Spotify voor 150 miljoen dollar aangeklaagd. Volgens Lowery verspreidt de dienst zijn muziek bewust zonder licentie.

Lowery is bekend van de bands Camper Van Beethoven en Cracker. Volgens Lowery zijn er op Spotify verschillende nummers te vinden waarvan hij de auteursrechten heeft, maar niet voor betaald wordt, meldt Billboard.

Samen met ruim honderd anderen eist Lowery via de rechter geld van Spotify. Volgens de aanklagers loopt de geleden schade per nummer op tot 150.000 dollar. De muziek is volgens de artiesten door 75 miljoen Spotify-gebruikers geluisterd.

Spotify zegt in een reactie tegenover The Verge dat het zijn best doet muzikanten 'elke cent te betalen'. "Maar zelfs in de VS is niet altijd duidelijk wie de rechthebbende is. Tot die tijd zetten wij de royalties opzij", aldus Spotify.

Spotify heeft volgens Lowery willens en wetens nummers in zijn muziekaanbod waarvoor artiesten niet worden betaald. Daarvoor heeft de muziekstreamingdienst volgens de muzikant 17 tot 25 miljoen dollar voor apart liggen.