Facebook test nieuwe feeds in mobiele app

Facebook test in zijn mobiele app de mogelijkheid om verschillende feeds gebaseerd op interesse te bekijken, naast de centrale nieuwsfeed.

Zo kunnen gebruikers naast de huidige nieuwsfeed ook feeds bekijken met enkel belangrijk nieuws, reizen en stijl, meldt The Verge.

Gebruikers kunnen tussen die verschillende feeds vegen. De nieuwe functie zou zwaar gebaseerd zijn op Facebook Paper. Die app verscheen in Nederland niet, maar verdeelde de normale Facebook-feed ook al onder in verschillende secties.

"Mensen hebben ons laten weten dat ze op Facebook nieuwe manieren willen om verhalen te zien en te bespreken over onderwerpen waar zij in geïnteresseerd zijn, zegt een Facebook-woordvoerder tegen The Verge. "Daarom testen we feeds waarmee mensen andere verhalen kunnen zien dan gebaseerd op mensen of plaatsen."

Marktplaats-functie

Daarnaast zegt Facebook dat het zijn Marktplaats-functie breder uitrolt. Sommige gebruikers in de VS kunnen via Facebook al zaken verkopen. Volgens Facebook is de functie verre van klaar om voor alle gebruikers beschikbaar te worden gemaakt.

Wanneer meer gebruikers toegang krijgen tot de nieuwe nieuwsfeeds is ook onduidelijk. Facebook kan gebruikers van één versie van zijn app verschillende functies tonen.

Lees meer over:
Tip de redactie