Scholieren die zich ergeren aan de slechte digitale vaardigheden van hun leraren, kunnen dat vanaf maandag aankaarten bij een speciaal meldpunt.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) opent maandag het meldpunt Help! Mijn docent is digibeet, zo meldt het AD.

Uit een grootschalig onderzoek zou zijn gebleken dat maar weinig scholieren tevreden zijn met de manier waarop hun leraren omgaan met elektronica en het internet. 

"Wij vinden het goed dat scholen steeds meer ict gebruiken, maar dan moeten de leraren er wel mee kunnen omgaan", zegt voorzitter Andrej Josic van LAKS in de krant.

De gebundelde klachten zullen worden aangeboden aan lerarenopleidingen en schoolbesturen. Ze moeten inzicht geven in de punten waarop leraren hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren.

Uit onderzoek van Kennisnet blijkt overigens dat een overgrote meerderheid van de docenten zelf tevreden is over de eigen digitale vaardigheden. Volgens het LAKS is het vooral belangrijk dat oudere docenten worden bijgepraat over de mogelijkheden van nieuwe technologieën.