De Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones is de meest gedownloade televisieserie van 2015. Interstellar was e populairste films onder downloaders.

Dat meldt Torrent Freak op basis van openbare Bittorrent-downloaddata. Game of Thrones werd via Bittorrent ongeveer 14,4 miljoen keer gedownload.

De hoeveelheid downloads ligt hoger dan het aantal Amerikaanse kijkers voor de serie: in de VS werd de laatste aflevering van het seizoen door 8,11 miljoen mensen live bekeken.

In 2014 was Game of Thrones ook al de populairste serie onder downloaders. Toen werd de HBO-serie 8,1 miljoen keer gedownload.

Daarmee wist Game of Thrones de concurrentie op downloadgebied ver achter zich te laten. Op de tweede positie in de downloadlijsten stond namelijk The Walking Dead, dat 6,9 miljoen keer werd binnengehaald.

Video: Game of Thrones seizoen 6 teaser

Populairder op tv

The Walking Dead was daarmee slechts half zo populair onder downloaders. De zombieserie had wel groot succes op televisie: in de VS werd er door ongeveer 15,78 miljoen mensen live naar de serie gekeken. 

Het verschil in legale kijkers komt vermoedelijk door de zenders waarop series worden uitgezonden. Game of Thrones wordt getoond op HBO, een los betaalkanaal.

Amerikaanse tv

De cijfers laten het verschil tussen Amerikaanse tv-uitzendingen en downloads zien. Daarbij laat het onderzoek niet zien hoe vaak een serie via streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix is getoond. Hiervoor is namelijk geen publieke data beschikbaar.

Interstellar

Volgens data van Variety was Interstellar de meest gedownloade film in 2015 met 46,8 miljoen downloads, gevolgd door Furious 7 met 44,8 miljoen. Interstellar verscheen eind 2014 in de bioscoop, waarna de dvd en Blu-ray werden uitgebracht in het voorjaar van 2015.