Twitterprofiel controversiële Turing-ceo Martin Shkreli gehackt

Het Twitteraccount van Martin Shkreli, de controversiële voormalige topman van het farmaceutische bedrijf Turing, is gehackt. 

Dat bevestigt zijn woordvoerder tegenover Reuters

Er zijn de afgelopen dagen meerdere berichten verschenen op het profiel van Shkreli, die niet van hem afkomstig zouden zijn, waaronder "Wie wil er gratis geld? Ben bereid om honderdduizenden euro's te doneren aan liefdadigheidsinstellingen voordat ik naar de gevangenis ga", en "Ik ben nu een god."

Shrekli is omstreden omdat hij de prijs van een medicijn dat aan aidspatiënten voorgeschreven wordt om infecties tegen te gaan, eerder dit jaar met vijfduizend procent verhoogde.

Hij werd vorige week bovendien opgepakt op verdenking van meerdere vormen van fraude. Dat zou zijn gebeurd bij zijn vorige bedrijf, Retrophin. Shrekli is inmiddels opgestapt bij Turing. 

Deze maand werd daarnaast bekend dat Shrekli het exclusieve album van de Wu-Tang Clan, voor 2 miljoen dollar, heeft gekocht. Het album mocht onder eerder bedachte voorwaarden 88 jaar lang alleen door de eigenaar beluisterd worden, maar door gewijzigde regels mogen de nummers nu wel verspreid worden, mits er niet aan verdiend kan worden.

Lees meer over:
Tip de redactie