In 2015 zochten Nederlanders veel naar zoektermen die te maken hadden met de aanslagen in Parijs. Ook het mobiele spel Agario deed het goed.

Dat blijkt uit een overzicht dat Google woensdag heeft gepubliceerd.

Agario was de snelst stijgende zoekterm van 2015. In de mobiele game (voor Android en iOS) besturen spelers een stip en moeten ze andere stippen opeten om groter te worden. Op plek twee en drie staan respectievelijk Boer Zoekt Vrouw en Charlie Hebdo.

De zoekterm 'Je suis Charlie' staat bovenaan de lijst met snelst stijgende zoekwoorden op het gebied van conflicten in 2015. Op nummer twee staat 'Aanslag Parijs' en op plek drie staat de piloot van de Germanwings-crash.

Glamping

Onder de zoektermen die beginnen met 'wat is' werd vooral gezocht naar kapitaalverzekeringen, glamping (glamorous camping) en bewerkt vlees.

Mensen typen ook vaak zoektermen in die beginnen met de woorden 'hoe werkt'. Dit jaar wilden mensen vooral weten hoe 'de nieuwe Snapchat', de Chromecast en Windows 10 werkt.

De dit jaar overleden Joost Zwagerman was de snelst stijgende persoonlijkheid in de zoeklijst van Google. Ook naar Trijntje Oosterhuis en Max Verstappen werd veel gezocht. Onder de evenementen was de Tour de France het populairst.