Slack investeert 80 miljoen dollar in app-integraties

Zakelijk communicatieplatform Slack heeft een fonds van 80 miljoen dollar opgezet, dat gebruikt zal worden om te investeren in bedrijven en ontwikkelaars die apps en integraties voor Slack maken. 

Dat maakt het bedrijf bekend op zijn blog. Het geld in het fonds is afkomstig van Slack zelf, maar ook een aantal investeerders. 

Slack heeft daarnaast een aparte 'appwinkel' opgezet met een overzicht van de 150 integraties die nu beschikbaar zijn. 

De dienst maakt verder bekend dat het inmiddels meer dan 2 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft, waarvan er 570.000 betalen. 

Integraties

Slack is software voor communicatie binnen een bedrijf. Het programma koppelt diverse communicatiemiddelen zoals Hangouts, iMessage, sms, e-mail en diverse kleine diensten. Ook bestanden van Dropbox en audiobestanden uit Soundcloud worden door de dienst ondersteund. 

In eerste instantie werden alle integraties door Slack zelf ontwikkeld, maar de dienst wil nu andere ontwikkelaars stimuleren om die integraties zelf te bouwen. 

De software is in principe gratis, maar tegen betaling worden extra functionaliteiten als een onbeperkte historie, statistieken en een oneindig aantal integraties toegevoegd.

Lees meer over:
Tip de redactie