Facebook heeft een nieuwe pagina online gezet waarop het mogelijk is om lokale bedrijven op te zoeken.

Dat ontdekte Search Engine Land. Met de functie Facebook Services lijkt het sociale netwerk de concurrentie aan te willen gaan met onder meer Yelp, ook de eigenaar van de Nederlandse restaurantsite Iens, en Google.

Op de nieuwe pagina, die alleen via desktops te bezoeken is, kan bijvoorbeeld worden gezocht naar loodgieters in Amsterdam of Chinese restaurants in Arnhem. Facebook toont vervolgens een lijst met namen en contactgegevens. Ook worden beoordelingen door gebruikers weergegeven.

De dienst werkt al in Nederland, maar is nog niet helemaal naar het Nederlands vertaald. Facebook heeft zelf ook nog geen ruchtbaarheid aan de pagina gegeven, dus het is onduidelijk wat voor plannen het sociale netwerk heeft met de functie.

Facebook maakt het met de functie 'Plaatsen' al mogelijk om op bepaalde locaties te zoeken naar bezienswaardigheden. Daarbij wordt rekening gehouden met de voorkeuren van vrienden. Het is onduidelijk of Facebook Services hier aan wordt gekoppeld. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de vondst.