Druk op Yahoo-topvrouw loopt op

De druk op Yahoo-topvrouw Marissa Mayer loopt op. Investeerders willen dat topvrouw Marissa Mayer vertrekt, of dat het bedrijf zijn kernactiviteiten verkoopt. 

Investeerder Springowl wil dat topvrouw Marissa Mayer vertrekt en dat 75 procent van het personeel wordt ontslagen, zo blijkt uit een brief in handen van de Wall Street Journal.

Het uitvoeren van dit plan zou betekenen dat zo'n 9.000 van de bijna 11.900 medewerkers van het bedrijf hun baan zouden verliezen. 

Ook wil de investeerder dat voorwaarden zoals gratis lunch worden geschrapt, en het hoofdkantoor wordt verkocht. Hiermee zou er een bedrag van 2 miljard dollar per jaar worden bespaard.

Canyon Capital, een van de vijftien belangrijkste investeerders in het bedrijf, stelde vrijdag al voor het hele bedrijf, of in ieder geval een belangrijk deel van de kernactiviteiten, te verkopen. 

Een totale verkoop gaat voor Springowl echter te ver: "Ik ben het niet eens met het idee dat Yahoo onrepareerbaar is", aldus Springowldirecteur Eric Jackson. 

Alibaba

Yahoo was ooit een van de grootste internetbedijven, maar heeft al jarenlang last van een teruglopende omzet. De huidige waarde van het bedrijf is volgens experts grotendeels te danken aan zijn aandelen in de Chinese internetgigant Alibaba. 

Het internetbedrijf hoopte eerder zijn Alibaba-aandelen, met een waarde van tientallen miljarden euro's, belastingvrij om te zetten in het aparte bedrijf Aabaco. Dat blijkt echter niet zomaar te kunnen. Het bedrijf overweegt nu de internetactiveiten af te plitsen in een apart bedrijf; een zogenoemde 'omgekeerde afsplitsing'.

Lees meer over:
Tip de redactie