De muziekvideo van het nummer Parijs door Kenny B is de meest bekeken Youtubevideo in Nederland van het afgelopen jaar. 

Dat maakt Youtube woensdag bekend. De videodienst van Google maakt in zijn overzicht onderscheid tussen officiële muziekvideo's en andere video's.

De op één na meest gekeken muziekvideo is het nummer See You Again van Wiz Khalifa, wat tevens wereldwijd de best bekeken muziekvideo van het afgelopen jaar is. Op de derde plaats staat Major Lazer met het liedje Lean On. Wereldwijd staat dat nummer op de vierde plaats.

Kenny B - Parijs
Kenny B - Parijs

Praat Amsterdams met me

De artiest Kenny B staat ook centraal in de toplijst wanneer officiële muziekvideo's buiten beschouwing worden gelaten. De meest gekeken video is Praat Amsterdams met me door Youtuber Ponkers, een parodie op het nummer van Kenny B.

Het Rotterdamse antwoord daarop, Praat Rotterdams met me van Youtuber Sasha Ivantic staat op de vijfde plaats. 

Praat Amsterdams Met Me - Kenny B - Parijs
Praat Amsterdams Met Me - Kenny B - Parijs

De op één na best gekeken video in Nederland, exclusief officiële muziekvideo's, is een Nederlandse compilatie van de kinderserie Peppa Big. Twee andere kinderseries, Zandkasteel Aan Zee en Bumba in dromenland, maken de top 5 af. 

Wereldwijd

De best bekeken Youtubevideo wereldwijd, exclusief officiële muziekvideo's, is een dansvideo van choreograaf Tianne King waarin gedansd wordt op het nummer Watch Me van Silento. 

Een reclame van het spelletje Clash of Kings staat op de tweede plaats wereldwijd. Op de derde plaats staat een video waarin een huis wordt getransformeerd tot ballenbak.