De exacte omvang van de hack bij de fabrikant van kindercomputers Vtech is volgens de ceo van het bedrijf nog steeds onduidelijk. 

Dat zegt ceo en medeoprichter van het bedrijf Allan Wong dinsdag tegenover de Wall Street Journal

Eind november werd bekend dat Vtech getroffen was door een grote hack. Daarbij zijn in de gegevens van zeker 6,4 miljoen kinderen en 4,9 miljoen volwassenen werden buitgemaakt, waaronder tenminste 124.000 Nederlandse kinderen en ruim 100.000 Nederlandse ouders.

De identiteit van de hacker is nog altijd onbekend. De educatiesites en -diensten van Vtech zijn in verband met het onderzoek offline gehaald. Het zal volgens de ceo nog weken kunnen duren voordat die weer online komen. 

Ook de omvang van de financiële schade voor het bedrijf, in de vorm van schadeclaims, juridische kosten en boetes, is nog onduidelijk. "Er zijn zeker financiële gevolgen voor ons", zegt Wong. "Maar onze hoogste prioriteit is het veiligstellen van de data."

Geraffineerd

De hack was volgens Wong "goed georganiseerd en geraffineerd", maar het bedrijf legt de fout deels ook bij zichzelf neer. "We weten dat er bepaalde beveiligingsaspecten zijn die we verder zouden kunnen verbeteren", aldus Wong.

Vtech heeft inmiddels een speciaal team van beveiligingsbedrijf Fireeye ingehuurd om te helpen bij het onderzoek naar de hack.