DEN HAAG - Kabelmaatschappij Casema is vastbesloten om haar abonnees aan de digitale kabeltelevisie te krijgen. Na een mislukt avontuur met digitale doorgifte eind jaren negentig, verwacht de onderneming dat er nu wel een markt voor is.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Op de lange termijn is het helemaal afgelopen met analoge televisie, voorspelde directeur J. Molenkamp dinsdag. De kijker wil meer kanalen, meer keuzevrijheid en programma's vooraf of achteraf kunnen bekijken. Digitale televisie biedt die mogelijkheden, aldus Casema.

Om abonnees te verleiden, geeft Casema volgend jaar een digitaal en analoog signaal gecombineerd tegen één prijs door. Een abonnement kost dan maandelijks rond de 15 euro. De klant moet voor een digitale ontvangst op zijn televisiescherm wel een apart kastje kopen. Dat kost tussen de 100 en 200 euro, schat Molenkamp.

Opvallend

De stap van Casema is opvallend omdat de onderneming twee jaar geleden nog besloot om digitale kabeltv in de ijskast te zetten. Een aantal jaren van experimenten had slechts 30.000 abonnees opgeleverd. Gebruikers klaagden over de matige kwaliteit van de nieuwe dienst. Casema zegt nu dat die problemen zijn verholpen.

Concurrenten als UPC en Essent Kabelcom bieden al digitale televisie aan.