Videosite Vimeo gaat video's op 4K-resolutie beschikbaar maken voor streaming. Een aantal gebruikers kan al op 4K streamen. De komende maanden wordt de functie uitgerold.

Dat meldt de entertainmentsite Variety donderdag.

4K, ook ultra hd genoemd, is een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. In theorie zijn de beelden vier keer scherper dan full hd, dat door veel hdtv’s ondersteund wordt.

Videomakers met een Vimeo Pro-account konden sinds vorig jaar al 4K-video's uploaden. Gebruikers konden die video's alleen zien door ze te downloaden.

Markt

Volgens directeur Andrew Pile van Vimeo is de tijd nu rijp om de video's te streamen, omdat er steeds meer schermen en televisies met 4K-ondersteuning worden verkocht.

Alle Vimeo-gebruikers kunnen in het eerste kwartaal van 2016 4K-video's afspelen op de website van Vimeo en op andere sites waar de video's geplaatst worden.

Bitrate

Daarnaast heeft Vimeo bekendgemaakt een flexibele bitrate te gebruiken voor video's. Afhankelijk van de snelheid van het internet van de gebruiker wordt de kwaliteit van de video veranderd.

De flexibele bitrate komt ook beschikbaar voor onder meer Apple TV en apps op iOS. In de komende maanden komt de functie ook naar Android-toestellen.