Youtube wil zijn betaaldienst Red uitbreiden met Amerikaanse films en tv-series. De videodienst is in gesprek met filmstudio's om de rechten hiervoor aan te kopen.

Dat stelt althans de Wall Street Journal donderdag. 

Ongeveer een maand geleden maakte Youtube in de VS zijn betaaldienst beschikbaar. Youtube Red kost 9,99 dollar per maand en zorgt ervoor dat alle advertenties van Youtube verdwijnen. Ook hebben Red-gebruikers vanaf 2016 toegang tot exclusieve video's van bekende Youtube-sterren als Pewdiepie en de Fine Brothers.

Verschillende bestuurders van Youtube die eerder voor Netflix werkten, zijn nu betrokken bij de onderhandelingen in Hollywood. 

Netflix

Het is niet duidelijk wat voor films en series de dienst van Google precies wil aankopen, maar volgens de Wall Street Journal is Youtube ook geïnteresseerd in nieuw materiaal, dat niet eerder in bioscopen en op dvd beschikbaar is geweest.

Met het nieuwe intiatief zou Youtube rechtstreeks de concurrentie aangaan met Neflix en de Amerikaanse tv-dienst Hulu. Omdat Youtube het eerder vooral moest hebben van gebruikers- en muziekvideo's bleef de dienst uit het vaarwater van andere film- en tv-diensten.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Youtube zijn Red-abonnementsdienst ook naar Nederland wil uitbreiden, en of bij de onderhandelingen over streamingrechten ook wordt gesproken over het aanbieden van films en series buiten de VS.