De website van uitkeringsinstantie UWV heeft dinsdag al de hele dag te kampen met een storing. Daardoor kunnen klanten niet inloggen op Mijn UWV.

Dinsdagochtend meldde de organisatie op Twitter de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dinsdagavond om 21.30 uur was dat nog niet gelukt.

Door de storing kunnen uitkeringsgerechtigden hun inkomensopgave niet doorgeven aan UWV. Mensen van wie de uitkering op of na 1 juli is ingegaan moeten elke maand invullen of en wat zij hebben bijverdiend, zodat dat kan worden verrekend met hun uitkering. Mensen krijgen alleen betaald als het UWV het formulier heeft ontvangen. Dinsdag was de eerste dag waarop de formulieren over de maand november konden worden ingevuld

De storing van vandaag zal volgens het UWV vooralsnog niet zorgen voor vertraging bij het ontvangen van uitkeringen. Wel wordt uitkeringsgerechtigden aangeraden de site van het UWV in de gaten te houden, om wanneer dat weer mogelijk is alsnog hun inkomensopgave in te dienen.

Volgens de woordvoerder zal het UWV rekening houden met vertraging in het proces. ''We hopen binnen de maximale tien dagen te kunnen betalen.''

Het UWV-webcareteam op Twitter ondertussen druk te werken aan een oplossing voor de urenlange storing.