Er zijn in totaal meer dan een miljard advertenties op Marktplaats.nl geplaatst. De miljardste advertentie werd geplaatst door een Rotterdammer die zijn drumstel te koop zette. 

Vier jaar geleden, in september 2011, stond de teller op een half miljard. De allereerste advertentie op Marktplaats, over een modem, ging erop in 1999.

Zestien jaar later worden er per seconde vier advertenties geplaatst: 350.000 per dag en ruim tien miljoen per maand. Inmiddels plaatsen de 7,3 miljoen maandelijkse bezoekers van de veilingsite samen elke maand ruim tien miljoen advertenties.

De duurste advertentie ooit geplaatst was een woning aan de Amsterdamse Keizersgracht: vraagprijs 4.830.000 euro. Sinds het begin van Marktplaats zijn er 1.200 Lamborghini's aangeboden en het populairste automerk is Volkswagen.

Gemiddeld worden per seconde 25.000 afbeeldingen gepubliceerd. De drukste momenten zijn dagelijks rond 21 uur, op zondag en tijdens de rust van belangrijke voetbalwedstrijden.

Op het drukste moment van de dag worden op de handelssite ruim 1.600 zoekopdrachten per seconde ingevoerd. De grootste categorieën sinds de start: schoenen (ruim 19 miljoen advertenties), stoelen (6 miljoen) en damestassen (4 miljoen).