De app-winkel bedoeld voor de kindercomputers van fabrikant Vtech is getroffen door een hack.

Dat bevestigt Vtech in een persbericht, nadat Motherboard de hack had ontdekt. In de app-winkel Learning Lodge kunnen ouders apps voor jonge gebruikers downloaden.

Volgens Vtech hadden hackers op 14 november toegang tot hun klantinformatie. Hierbij zijn waarschijnlijk namen, e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en geheime vragen en antwoorden gestolen.

De hackers kregen ook toegang tot IP-adressen en de downloadgeschiedenis van gebruikers. Creditcardinformatie zou veilig zijn, omdat er een externe dienst voor betalingen wordt gebruikt.

Vtech maakt kindvriendelijke computers die vaak in speelgoedwinkels worden verkocht.

Ouders en kinderen

Vtech vertelt niet hoeveel gebruikers precies zijn getroffen door de hack, maar volgens Motherboard gaat het om informatie van bijna 5 miljoen ouders en 200.000 kinderen. Van deze kinderen zijn de voornaam, het geslacht en de geboortedatum gestolen.

Volgens de website Have I Been Pwned staat de Vtech-hack op nummer vier in de lijst van grootste hacks aller tijden. Op nummer één staat de website van Adobe, waar gebruikersinformatie van 152 miljoen mensen werd gestolen.