In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week een andere aanpak: We spreken met twee experts over massasurveillance en encryptie met als aanleiding de recente aanslagen en terreurdreiging in Europa.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Surveillance

Na de aanslagen in Parijs is het debat over massasurveillance en encryptie weer stevig aangewakkerd. In hoeverre zouden inlichtingendiensten massaal communicatiegegevens moeten kunnen aftappen en doorzoeken om terreur te voorkomen? En in welke mate moeten gebruikers in staat worden gesteld hun communicatie tegen deze surveillance te versleutelen? 

We spreken deze week over die onderwerpen met Pieter Cobelens, voormalig directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), en met Hans de Zwart, directeur van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. 

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.