Politie.nl is woensdag uitgeroepen tot website van het jaar 2015. 

De mensen die een stem uitbrachten, vonden het een ''overzichtelijke, duidelijke en informatieve website'', zegt het onlinemagazine Emerce, een van de initiatiefnemers van de prijs.

De kiezers konden een cijfer geven voor het uiterlijk, het navigatiegemak en de inhoud van de site. Ook werd ze gevraagd in hoeverre ze de site bij anderen zouden aanbevelen.

De kiezers keken niet naar de opbouw van de site achter de schermen. In augustus was Politie.nl urenlang onbereikbaar. Eerst werd gedacht aan een cyberaanval, maar later bleek dat de site uit de lucht ging door een te grote foto die door te veel mensen tegelijk werd bekeken.

Het is de negende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vergelijkingssite Tweakers Pricewatch won vorig jaar. Nieuwssite Tweakers, eigenaar van de prijsvergelijker, was in 2009, 2011 en 2012 de beste site. Andere winnaars zijn zoekmachine Google, profielensite Hyves, online huishoudboekje Yunoo en taalwebsite Beter Spellen.

Publieksprijs

De Website van het Jaar is een publieksprijs. Ongeveer 576.000 mensen hebben dit jaar hun stem uitgebracht op websites in 24 categorieën. Per categorie waren twee prijzen te winnen: de beste site en de populairste site. Uit die groepswinnaars werd de hoofdprijs berekend.

De politie had de beste en populairste overheidssite. Tweakers kreeg een prijs in de categorie Nieuws en Informatie. Het forum, de Gathering of Tweakers, was de beste en populairste community, Tweakers Pricewatch was de beste vergelijkingssite. 24Kitchen en Radar wonnen bij Media, TopVintage en Bol.com bij shopping, Apple bij consumentenelektronica. Voetbalclub Cambuur had de beste sportsite, Feyenoord de populairste.