De eerste aflevering van de rechtstreekse televisieshow Mindmasters Live op SBS 6 wordt vrijdagavond niet alleen op tv maar ook rechtstreeks via internet uitgezonden. 

''Door de storing bij KPN missen we een miljoen potentiële kijkers'', aldus de commerciële zender. Een aantal providers kan door de storing het signaal niet doorgeven. Dat een programma van de commerciële omroep live te volgen is via internet, gebeurt zelden.

''Dit is een noodoplossing'', aldus een woordvoerder van de commerciële zender. ''Voetbalwedstrijden in de Champions League en oefenduels van Oranje waren al wel te volgen via live-stream.'' Maar dat SBS 6 een grote liveshow direct via internet aanbiedt is volgens hem inderdaad bijzonder. Hoeveel de noodgreep de zender heeft gekost, kon hij niet zeggen.

RTL 4 heeft er niet voor gekozen de populaire live-show The Voice of Holland rechtstreeks via internet te laten zien. ''Maar het is zeker iets voor de toekomst waar we over praten'', liet een woordvoerster weten.

De storing ontstond aan het eind van de ochtend. Vrijdagavond meldde het telecombedrijf dat die grotendeels was verholpen. Maar monteurs zijn nog wel uren bezig om alle klanten gefaseerd aan te sluiten op het platform. ''We vinden het hartstikke vervelend voor onze klanten met interactieve tv en stellen alles in het werk om de problemen snel op te lossen'', aldus een KPN-woordvoerder.