De storing waar KPN sinds vrijdagochtend mee kampt, is op zaterdagmiddag helemaal verholpen. 

Daarmee komt een eind aan de grote storing. Op zaterdagochtend waren de problemen al verholpen voor 90 procent van de KPN-klanten, maar kon 10 procent nog niet goed tv kijken. Een woordvoerder beloofde toen dat de laatste problemen in de loop van de ochtend zouden worden opgelost. Dat is inmiddels gedaan.

''In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we een software-update doorgevoerd, daardoor zijn de meeste problemen verholpen'', zegt de woordvoerder. Dit is een gigantische operatie. "Normaal voeren we updates in enkele weken door, nu dus in één nacht."

De oorzaak van de storing wordt nog uitgezocht.

De landelijke storing begon vrijdag eind van de ochtend op het netwerk van KPN. Door een storing hadden veel KPN-klanten urenlang problemen met hun vaste internetverbinding.

Duizenden meldingen

Ook tv en telefonie zijn getroffen door de storing, meldt KPN vrijdag op Twitter. Aan het eind van de middag liet KPN weten dat de meeste problemen zijn opgelost.

Alleen gebruikers van interactieve televisie zouden nog hinder ondervinden. KPN zei in de loop van de avond ook die problemen opgelost te hebben. Klanten krijgen gefaseerd weer toegang tot de dienst. 

Op een overzicht van Allestoringen is te zien dat vrijdagmiddag duizenden meldingen van het probleem binnenstroomden via sociale media. In het hele land hadden mensen last van de storing.

Belastingdienst

De storing van KPN trof ook andere bedrijven. ABN Amro kampte vrijdag met een storing waardoor inloggen op de site en in de apps niet mogelijk was. Ook de site van de Belastingdienst ondervond problemen.

Het bedrijf denkt nog na over een "gebaar" naar de klanten. "Onze prioriteit ligt bij het verhelpen van de problemen. Daarna gaan we bekijken wat we ter compensatie kunnen aanbieden. De programma's van vrijdagavond kunnen sowieso gratis bekeken worden."