Het Nederlandse autoconcern AutoBinck heeft strategisch minderheidsbelang genomen in SnappCar, een onlineplatform voor het huren of verhuren van auto's van particulieren. 

Het gaat om een investering van circa 2 miljoen euro. Die moet het mogelijk maken om SnappCar verder te laten groeien. Het Nederlandse bedrijf is nu al een van de grootste spelers in Europa op het gebied van autodelen.

Gebruikers kunnen via SnappCar.nl een auto huren van andere autobezitters of juist hun auto voor verhuur aanbieden. De jonge onderneming telt ruim 150.000 gebruikers in Europa en 20.000 deelauto’s. SnappCar wil groeien tot 250.000 deelauto’s in 2018.

Het in Den Haag gevestigde AutoBinck is een internationaal actieve groep van vijftig werkmaatschappijen en telt 2000 medewerkers.

Tot het concern behoren importeurs, dealers en andere aan de autobranche gerelateerde dienstverleners. AutoBinck is vooral actief in Centraal-Europa. De jaaromzet bedraagt zo’n 1 miljard euro. Het bedrijf investeert de laatste tijd meer in nieuwe vormen van mobiliteit. Hoe groot het belang van AutoBinck in SnappCar precies is, wordt niet naar buiten gebracht.