Betaalbedrijf Square, opgericht en geleid door Twitter-topman Jack Dorsey, gaat voor minder dan verwacht naar de beurs in New York.

De aandelen Square, een betalingsbedrijf dat zes jaar bestaat, krijgen donderdag een eerste notering op 9 dollar per aandeel.

Dat is onder de bandbreedte van 11 tot 13 dollar per aandeel waar de onderneming eerder van uitging. Square haalde vorig jaar bij private investeerders nog geld op voor omgerekend 15,46 dollar per aandeel. Inmiddels wordt de waarde dus zo'n 40 procent lager ingeschat.

Met de nieuwe aandeelprijs zou de beurswaarde van Square 2,9 miljard dollar (2,7 miljard euro) bedragen. In de eerste negen maanden van het jaar draaide het bedrijf een omzet van 893 miljoen dollar en een verlies van 132 miljoen dollar.

Square maakt het voor kleine bedrijven gemakkelijk om creditcardbetalingen te accepteren. Het bedrijf verkoopt een kleine creditcardscanner die in een smartphone of tablet pas, met bijbehorende software. Zo kunnen ook eenmanszaken gemakkelijk kaartbetalingen ontvangen. Square rekent voor zijn diensten een klein percentage van elke transactie.