Vlak voor de beursgang van Match Group, het moederbedrijf van onder meer dating-app Tinder, is ophef ontstaan over een opmerkelijk interview met Tinder-oprichter Sean Rad.

In het interview, dat woensdag verscheen in de London Evening Standard, spreekt Rad onder meer over zijn eigen liefdesleven en ontkent hij dat zijn app vooral wordt gebruikt om one-night-stands op te zetten.

Rad zegt zelf niet enkel naar het uiterlijk van vrouwen te kijken, maar vooral te zoeken naar een slimme partner. "Blijkbaar is er een term voor iemand die opgewonden raakt van intellectuele dingen. Gewoon praten, weet je? Wat is het woord? Ik denk 'sodomie'?"

Nadat een PR-persoon hem erop wijst dat 'sodomie' een andere betekenis heeft, zegt Rad: "Wat? Nee, niet dat. Dat ben ik zeker niet. Mijn God."

Stille periode

Het is ongebruikelijk dat er deze week überhaupt een interview met Rad verschijnt, omdat bedrijven voor hun beursgang een "stille periode" moeten hanteren, waarin geen nieuwe details over het bedrijf openbaar worden gemaakt. Dat moet een gelijk speelveld voor alle potentiële investeerders garanderen.

In het interview haalt de Standard analisten aan die zeggen dat Tinder 80 miljoen gebruikers heeft, die dagelijks 1,8 miljard keer 'swipen' om dates te vinden.

Die cijfers komen niet overeen met de getallen die Tinder zelf voor zijn beursgang noemde. Match Group heeft daarom woensdagnacht een nieuw document moeten indienen bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC, waarin wordt herhaald dat Tinder 9,6 miljoen dagelijkse gebruikers en 1,4 miljard dagelijkse swipes heeft.

Niet goedgekeurd

"Het artikel is niet goedgekeurd of toegestaan, en de inhoud niet ingezien, door het bedrijf of zijn partners", schrijft Match Group in het document. Het overkoepelende bedrijf zegt dat Rad geen bestuurder is. Hij is echter wel de ceo van dochterbedrijf Tinder.

In 2004 kwam Google vlak voor zijn beursgang in de problemen, toen oprichters Larry Page en Sergey Brin een interview gaven aan Playboy. Daarin noemden zij bedrijfscijfers die nog niet openbaar waren. Nadat dit werd gecommuniceerd aan investeerders mocht de beursgang toch zonder vertraging doorgaan.