Sociaal netwerk Google+ is vernieuwd en legt de nadruk met een nieuw ontwerp op de onderdelen collectie en community.

Dat meldt Google dinsdag.

De communities en collections zijn volgens Google de twee onderdelen van zijn sociale netwerk waar gebruikers het meest voor terugkwamen. In het nieuwe ontwerp van Google+ staan die onderdelen in het middelpunt.

Communities zijn een soort fora binnen Google+ waar mensen over een bepaald onderwerp kunnen praten. Collections zijn pagina's over een onderwerp waar mensen zich op kunnen abonneren, terwijl op de pagina alle berichten over dat onderwerp terug te vinden zijn.

Nieuw uiterlijk

Door die twee aspecten van het sociale netwerk meer naar de voorgrond te brengen hoopt Google zijn sociale netwerk simpeler te maken. Daarnaast draait Google+ volgens het bedrijf nu meer om interesses van de gebruiker.

Het vernieuwde ontwerp is volgens Google beter geschikt voor schermen van allerlei formaten. Gebruikers die de nieuwe vormgeving willen zien kunnen bij het inloggen op Google+ op een melding klikken. De Google+-apps voor Android en iOS krijgen de komende dagen een update.

Google+ werd in 2011 door Google gestart, en verdween de laatste tijd naar de achtergrond. Zo werd het geprezen foto-onderdeel uit Google+ verwijderd, en werd het nieuwe product Google Foto's.