Microsoft heeft de eerste grote update voor Windows 10 uitgebracht. Volgens de softwaremaker zorgt de update voor betere computerprestaties en verbeterde ondersteuning voor randapparatuur.

Dat schrijft Microsoft donderdag op de Windowsblog. Ook wordt een update naar Windows 10 donderdag uitgerold voor de Xbox One.

Volgens de Amerikaanse softwaregigant kunnen computers door de update onder meer sneller opstarten. Ook zijn de prestaties en veiligheid van de browser Edge verbeterd.

Cortana

Een vernieuwde versie van zoekhulp Cortana, die met spraakcommando’s kan worden aangestuurd, is beschikbaar gemaakt voor Japan, Australië, Canada en India.

Wanneer Cortana beschikbaar wordt in Nederland is nog niet duidelijk.

De update beperkt zich niet tot het besturingssysteem. Er zijn verbeteringen doorgevoerd in apps en programma’s zoals Mail, Calendar, Photo’s, Store en zelfs Solitaire.

Zakelijk

Microsoft heeft zich bovendien gestort op de zakelijke markt. Met de nieuwe update komen Windows Update for Business en Windows Store for Business beschikbaar.

Het is voor bedrijven daarmee makkelijker om in te stellen welke apps en updates er worden geïnstalleerd op computers van de zaak.