De afdeling van Google die werkt aan geavanceerde robots heeft geen eenduidige strategie en heeft al een jaar geen duidelijke leider meer.

Dat stellen bronnen binnen het bedrijf tegenover Business Insider.

Ongeveer twee jaar geleden kondigde Google de oprichting van de afdeling aan, nadat het heimelijk verschillende robotbedrijven had opgekocht. Onder meer Boston Dynamics, maker van de snelste robot ter wereld, werd eigendom van Google.

Inmiddels gaat de robotafdeling onder de interne naam Replicant verder als zelfstandig bedrijf onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet van Google. Maar sinds het vertrek van oprichter Andy Rubin, in 2014, is er geen nieuwe directeur aangesteld.

Rommel

De robotteams van Replicant werken op verschillende plekken ter wereld aan losse projecten zonder veel coördinatie, stellen de bronnen van Business Insider.  Een voormalig Google-bestuurder noemt de afdeling "een rommel die nog niet is opgeruimd".

Rubin stelt tegenover Business Insider dat "de strategie vaststond" toen hij wegging. Het plan van de afdeling was om in 2020 de eerste robots op de markt te brengen.

Er zouden inmiddels gesprekken worden gehouden met kandidaten voor de leiderschapspositie binnen Replicant. Onder medewerkers van de divisie zou de ontevredenheid echter groot zijn.