Een 15-jarige verdachte in de hack op de Britse internetprovider TalkTalk stapt naar de rechter. De Ierse tiener klaagt drie Britse kranten aan vanwege vermeende privacyschending.

Daarover bericht de Ierse zender RTE en de krant The Irish Independent.

De kranten The Daily Telegraph, The Daily Mail en The Sun zijn volgens de advocaten van de tiener niet goed omgegaan met diens privacy. Ook internetbedrijven Twitter en Google moeten zich verantwoorden.

Uit een hoorzitting in de zaak bleek dat de jongen moest verhuizen, omdat Britse media te veel hadden prijsgegeven over zijn identiteit.

Geen naam

De naam van de verdachte is door de kranten nooit genoemd, maar wel zijn leeftijd en woonplaats. Ook waren er gecensureerde foto’s gepubliceerd. Daarmee zou zijn identiteit kunnen worden onthuld.

Op Twitter en via zoekmachine Google was zijn naam wel te vinden, zo stellen de advocaten. De informatie zou ondertussen alweer offline zijn gehaald.

De 15-jarige jongen is een van de vier verdachten van de hack op TalkTalk waarbij gegevens van 157.000 mensen zijn buitgemaakt. De hackers hadden toegang tot e-mailadressen, namen en telefoonnummers van klanten.