Google laat vanaf vrijdag ook in de vakantie en op feestdagen actuele openingstijden van winkels, restaurants en andere bedrijven zien in Maps en in de zoekmachine.

Dat meldt Google in een blogpost. De openingstijdentoevoeging houdt in dat als een gebruiker een bedrijf zoekt en er een grote feestdag binnen zeven dagen is, dat de gebruiker dan direct ziet of het bedrijf aangepaste openingstijden heeft.

En van bedrijven waarvan Google niet weet of ze een speciale openingstijd hanteren, geeft het bedrijf een waarschuwing dat de openingstijden op de feestdag anders kunnen zijn.

Google kent van bijna elk land de feestdag, schrijft het bedrijf, dus ook wereldreizigers kunnen de zoekmachine en Maps gebruiken om te zien of iets open of dicht is.

Ook is er een 'Nu Open'-filter toegevoegd, waarmee gebruikers alleen bedrijven die op dat moment open zijn kunnen weergeven.

De veranderingen zijn per direct doorgevoerd op Android-toestellen. Het is niet bekend of de functies ook naar iOS komen, en zo ja, wanneer dan.