Hackers van de activistengroep Anonymous ontkennen dat er al een lijst met persoonlijke gegevens van vermeende leden van de Ku Klux Klan (KKK) naar buiten is gebracht.

Volgens eerdere berichten zijn de hackers begonnen met de publicatie van de lijst. Een twitteraccount onder de naam Operation KKK ontkende echter daarna dat Anonymous de lijst al naar buiten heeft gebracht. De groep zou aanvankelijk 5 november de lijst naar buiten brengen.

De "hacktivisten" zeggen de identiteit van duizend KKK-leden te zullen onthullen. Dat kondigden zij vorige week aan. 

Overigens is er al één naam bekend die wel op de vermeende lijst staat, maar hoogstwaarschijnlijk geen KKK-lid is: Madeline Rogero, burgemeester van de stad Knoxville in de staat Tennessee.

Ze komt uit een familie van diverse achtergronden, waaronder Afrikaans-Amerikaans en heeft openlijk gepleit voor  rechten voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT). Op Facebook laat ze weten absoluut geen KKK-lid te zijn.

Sociale media

Gelijktijdig wil de groep een campagne via sociale media tegen de racistische beweging beginnen, meldden Amerikaanse en Canadese media maandag. Daarbij geldt de hashtag #HoodsOff. KKK-leden dragen bij hun rituelen een wit puntig masker om onherkenbaar te blijven.

De hackersactie volgt op de aankondiging van de zogeheten Million Mask March, waarmee de KKK wil herdenken dat een jaar geleden een witte agent die een zwarte tiener doodschoot, niet werd vervolgd.

Bekijk hier de aankondigingsvideo die Anonymous publiceerde:
Bekijk hier de aankondigingsvideo die Anonymous publiceerde: